2 Tem 2012

Der misiniz - demez misiniz? Söyleyin lütfen...

Daha önce de yazmıştım Yapı Denetim firmaları üzerine...Kimlere Güvensem Acep? başlıklı yazımda..ve orada anlatmıştım,  Yapı Denetim Firmaları'nın kuruluş, varlık amaçlarını... ve karşı çıkmıştım kentsel dönüşüme hız verilen günümüzde bunların terk yetkili makam olmalarına...hak etmiyorlar böyle bir yetki verilmesini diye...

Yapı Denetim Firmaları, 99 deperminden sonra, tarafsız gözle inşaat sektörünü denetleyerek, şu malum rüşvet ve benzeri dayı-amca ilişkilerine engel olarak, halkın sağlığı ve cangüvenliği ile oynanmasına engel olsun diye kurulmuştu... ama ne değişti??? Yetkilerini nasıl kullandılar??? 


Ve bugün nasıl olup da bunların yetkileri nasıl artırılabiliyor ve tek yetkili organ edilebiliyorlar anlayamıyorum...


Şimdi durduk yerde neden böyle sert eleştiri ile başladım diye merak ettiniz di mi?



Buyrun siz de okuyun benim okuduğum haberi sonra benden farklı hissedebilecek misiniz, neredeydi Yapı Denetim Firmaları? Onlar zaten bu tip işlere engel olmak için kurulmamışlar mıydı? diyecek misiniz - demeyecek misiniz? söyleyin lütfen..


Haberin kaynağı : 1 Temmuz 2012 tarihli Hürriyet Gazetesi 

Haber :

Pınartepe çökerse altında kim kalacak



Büyükçekmece yamacında jeoloji mühendislerinin ‘Gürpınar Formasyonu’ dedikleri bölgede Pınartepe Mahallesi adıyla kurulan yaklaşık 2 bin konutluk yerleşimde bazı binalar çöktü, yeniden yapıldı, eğildi krikolarla kaldırılıyor. Bölgede yıllardır süren ‘yolsuzluk ve rüşvet’ yumağının doğal sonucu olan bu rezalete Başbakan Erdoğan’ın el koyması bekleniyor.


TÜRKİYE bir süredir deprem riskine karşı tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini başlatmaya çalışıyor. Ancak İstanbul’un Büyükçekmece yamacında, jeoloji mühendislerinin ‘Gürpınar Formasyonu’ adını verdikleri ve yerleşimi çok riskli gördükleri yerde Pınartepe Mahallesi adıyla kurulan yaklaşık 2 bin konutluk yerleşim içinde bazı binalar çöktü yeniden yapıldı. Bazıları 15-25 derece eğildiği için krikolarla kaldırılıyor. Bazılarına da ‘yerinde durması’ için sonradan kazık çakılıyor.
Yolsuzluk ve rüşvet
Eski Gürpınar Belediyesi’nin imara açmasıyla yıllar önce başlayan ve bölgedeki çok sayıda bürokratın da karıştığı ileri sürülen yolsuzluklara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın el koyması bekleniyor. Bölgede, satın aldıkları dairelere ‘kaymalar ve eğilmeler’ yüzünden yerleşemeyen, evlerini kiraya veremeyen, satamayan vatandaşlar şaşkın. 5 katlı 5 blokun bulunduğu bir ‘lüks’ sitedeki işçiler, “5 bloktan 3’ü eğilmiş, biz krikoyla kaldıracağız. Şu ilerdeki blok çöktü ve yeniden yapıldı. Ama kimsenin haberi olmadı. Yıkılan binada Büyükçekmece eski Kaymakamı (Yusuf Odabaş) oturuyordu şimdi Kilis Valisi olmuş” diye konuştu.

haberin devamı buradan





3 yorum:

  1. Savcıyı da "tayin" etmişler...Ooo, düzeliriz biz çok yakında, Japonya'yı da geçeriz deprem teknolojisinde.

    YanıtlaSil
  2. Adsız10/7/12

    Değerli blok sahibi bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederiz Dell notebook tamircileri olarak paylaşımlarınızın ve yorumlarınızın devamını dileriz

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...