6 Mar 2012

Bir Vardı, Hep Kaldı..

2 Mart 1927- 6 Mart  1989


Bir müzik adamı vardı, hayatı müzik olan. 1961 yılında, Bob Azzam'ın söylediği,  "C'est écrit dans le Ciel" adlı  parçayı çok beğendi ve oturup Türkçe sözler yazdı.  İlham Gencer de muhteşem yorumuyla söyledi .. Bak Bir Varmış Bir Yokmuş ...  diye..  Böyle başladı işte  Türk Pop müziği... Türk Pop Müziği'ni bizlere hediye eden bu büyük müzik adamı, Fecri Ebcioğlu'nu  kısacık da olsa anmak ve hatırlatmak istedim....düzinelerce parçalarından sadece 4 tanesini sunarak..






           


        


Nurlar içerisinde yatsın...



8 yorum:

  1. "atlı karınca dönüyor" şarkısı dilime dolanır zaman zaman...tıpkı şimdi senin yayınını okuduktan sonra olduğu gibi...
    Allah (c.c) rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  2. Adsız6/3/12

    Her yerde kar var...
    ne çok severim
    ne çok düşünürüm
    ne çok dinleyip
    ne çok göz yaşı dökmüşüm...
    yürümek zordur karlarda;her şey gibi

    YanıtlaSil
  3. Adamo gibi aksanlı söylemeye çalışırdık.

    YanıtlaSil
  4. aynur (küçük hala)@ benim en çok dilimde dolanan.. ...eteklerimin pilesi saçlarımın lülesi kulelidir kuleli... buraya koymak için aradım ama bulamadım.. belki gözümden kaçtı..

    nar-ı can@ değil mi..?

    hektor@ o dönemlerde ne modaydı zaten yabancılara söyletmek sonra da aksanlı söylemeye çalışan türkler... ajda bile aksana vururdu..

    YanıtlaSil
  5. Şarkı onunla bütünleşmişti, sesimizi melodisine onun gibi uydurmalıydık sanki. Kendi dilimizi, Adamo'nun ösylediği şekilde melodiye uydururduk. Bugün bile "her yerde kar var" şarkısı ağzımdan Adamo'nun söylediği gibi çıkıyor. Bizim ki, taklitten öte bir şey değildi. Zaten yapılan da taklitti, müzik, yabancılardan alınan hazır-hop müzik olunca yabancıların okuması da doğal oluyor...Ajda'nın ki, o günün yükselen değerlerine kendini kaptırmasıydı.

    YanıtlaSil
  6. amin hakkaten yaa,ne güzel sözler yazardı yabancı şarkılara.Allah rahmet etsin,nur içinde yatsın inş.

    YanıtlaSil
  7. Fecri ebcioğlu ,yabancı şarkıları türkçe sözler yazarak hayatımıza unutulmaz şarkıları
    yerleştirmiştir.Önce Nur içinde yatsın diyorum..Ajada nın Nilüferin en sevdiğim parçaları genelde bu arajman olan şarkılar..aklıma gelenle şimdilik Ajda "Sevdiğim Adam" ,"Dünya Dönüyor" ,''Üç Kalp'' "Kimdir Bu Sevgili"
    Nilüfer "Yaşamak Ne Güzel Şey",''Dünya Dönüyor'' alpay "Eylül'de Gel" bunları ve yüzlercesini o kazandırdı bize..Sezen Cumhur Önal ıda unutmamak lazım..

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...