23 Ağu 2012

Köle Ticaretinin Yasaklanmasını Anma Uluslararası Günü


23 August: International Day for the Remembrance of the Slave Trade and of its Abolition


1791 yılının 22 Ağustos'u 23 Ağustosa bağlayan gecesinde Santo Domingo (bugünün Haiti ve Dominik Cumhuriyeti)  denizaşırı köle tacirliğinin sona erdirilmesini başlamasına şahit oldu.

UNESCO, Köle Ticaretinin ve Köle ticaretinin kaldırılması uğraşları ile geçen o zorlu günlerin kurbanlarının anısına 23 Ağustos'u Uluslararası Kile Ticaretini ve ve Köleliğin kaldırılması sürecini anma günü olarak kabul etmiştir ve tüm ülkelerin Kültür Bakanlıklarını, Kölelik ve Köle ticaretinin verdiği trajedilerin tüm toplum katmanlarında anılmasını talep etmiştir.

Köle Ticaretinin Yasaklanmasını Anma Uluslararası Günü, ilk  defa 1998 yılında Haiti'de kutlanmaya başlamış ve sonraki yıllarda diğer ülkelerin de katılımıyla genişlemiştir.

Köle Ticareti kurbanları ve Köle ticaretine son vermek adına kendi hayatlarını yok sayanların anısına saygı ile eğiliyorum...

ve diyorum ki:

Dilerim bir gün, para ve gücün yarattığı, gönüllü kölelik sisteminin çöküşünü anma günü de olur...





8 yorum:

  1. geçmiş bayramın mübarek olsun canım. malesef tam zamanında gelemedim yeni dolaŞMAYA çıktım dostları. her günümüz bayram sevinçleri gibi geçsin inşallah. sevgiler..

    ve bende umarım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım biraz evvel de ben sana uğramıştım...bir not bırakmayı düşündüm sonra vaz geçtim... ama şimdi söyleyeyim neden bilmem senin sesin çok güzel diye düşünüyorum...ve blogum SESlendi kampanyası için senden bir seslendirme isteyecektim... hani senin bir dizi postların vardı evinizin bahçesindeki sohbetlere değindiğin... onlardan bir tanesini seslendirsen diyecektim...çok mu bir şey istemiş olurum diye duraklamıştım..

      Sil
    2. nasıl yapacağımı söyle tatlım seve seve... ben biraz eskiyim ya bilmiyorum nasıl yapacağımı? ..

      Sil
    3. ben sana bir mail atayım...

      Sil
  2. Nefsin kölesi olanlar, kendi para, makam, şöhret ve hırsları uğruna başkalarını köle gibi kullanmaktan çekinmezler. Hak ve adalet duygusu gerçekten hakikat güneşiyle ısınan ve ışınanlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğrusunuz. izin verirseniz bir ekleme yapmak istiyorum...para, makam, şöhret ve hırs uğruna kendilerini satanlaraı da eklemek gerek...

      Sil
  3. İnsanlık o günleri tekrar yaşamasın!

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...