20 Kas 2011

Suçlusun Kabullen

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’  dizisini seyrederken Fatmagül’ün bir repliği kafama takıldı: ‘Eğer Mustafa bana arkasını dönmeseydi kendimi suçlu hissederek yaşayacaktım’  
Bıkıp usanmadan ülkemiz vatandaşlarının tamamına tek tek  sorsak ; ‘kızınıza/ ananıza/ kız kardeşinize/ eşinize/ sevdiğinize tecavüz edilse ne yapardınız?’ diye, eminim hemen hepsi tecavüzcüyü öldürmeyi isteyecektir. 
Yani ‘tecavüz’ yanlış olarak kabul edilen bir olgunun tanımı. 
Cezaevlerindeki  ‘kötü’ adamların  bile tecavüzcülere kötü davrandığı efsanedir. Yani tecavüzcü kötüden daha kötü diye tanımlanıyor. 
Buna rağmen, erkekler kendi eşlerine bile sayısız kez tecavüz edebiliyorlar. Aile içi tecavüz ve tacizler örtbas edilebiliyor.


Tecavüz davalarında aşırı tahrik vs tarzında bir sürü gerekçe ile ceza indirimleri veriliyor.. 
En son, N.Ç davasında olduğu gibi,  ‘kendi rızası’ ile diye bir karar çıkabiliyor. 
Aynı yasalara göre; 18 yaşın altında birisi bir katliam yaptığında cezai ehliyeti henüz olmadığı gerekçesi ile  Cem  Garipoğlu’nda olduğu gibi müebbet hapis cezası verilemiyor, veya tüm PKK eylemlerinde kullanılan 18 yaş altındakilerin göz altına alınmalarına bile ‘ çocuk ‘ diyerek, dünya kamuoyu tepki gösterebiliyor. 
Ama N.Ç. kendi rızası ile  babası, dedesi, hatta daha büyük dedesi yaşındakilerle kendisini fiziksel ve ruhsal olarak bu denli yaralayabilecek bir karar alacak kadar yetişkin kabul ediliyor. 

N.Ç. kendisini onlara sundu.. Bu ağabeyleri, amcaları, dayıları, babaları, dedeleri, büyük dedeleri  diyemedi mi;  ‘kızım sen daha bebeksin yakışmaz sana böyle yapmak’ 
Onu kendi  kızları / yeğenleri / torunlarıymış gibi kucaklayıp da hasta ise tedavisini ettirmeyi, ihtiyaçtan ise ihtiyaçlarını karşılamayı neden düşünemediler? Neden bu çocuğu kim böyle kötü şekilde kullanmaya çalışıyor koruyalım demediler?  Bunca erişkin insan bir araya gelip kıza tecavüz ederek zaten karanlık olan hayatına kabus olarak çökmek yerine, bir araya gelip onun hayatına güneş gibi doğamazlar mıydı? Tek bir tanesi bile bunu yapamaz mıydı? 
Hadi onlar bunu yapmadı, N.Ç. yi ve hepimizi korumakla yükümlü hukuk adamı ağabeyler / babalar / amcalar / dedeler  ne yaptı?  ‘yasalar’ ardına sığınarak  tecavüzcüleri koruyarak ,  N.Ç. nin ‘korunma’ haklarına, ‘adalet’ haklarına  tecavüz ettiler. 
Çok merak ediyorum, eğer  N.Ç,  bu hukuk adamlarının tek bir tanesinin, kendi kızlı / kız kardeşi  olmuş olsaydı yine yasalar ardına sığınarak ‘kendi rızası’ ile diyebilecekler miydi ? 
Güveni kötüye kullanmak, suçluyu korumak yasalara göre suç değil mi?  N.Ç. nin bu hukukçu  ağabeyleri  / babaları / amcaları,  N.Ç. nin ve hepimizin adalete olan güvenini kötüye kullandı ve suçluları korudu,  hem de ‘ kendi rızaları ‘  ile N.Ç. nin gözlerinin içine baka baka. 
Daha kaç tane N.Ç var biliyor muyuz ? Daha kaç  ağabey, amca, dayı, baba, dede ruhlarında N.Ç.lerin kanları ile Ramazan da oruç tutuyor, zekat veriyor, hacca gidiyor,  namuslu aile bireyleri ve iyi adamlar olarak çevremizde dolaşıyor? 
Boşver Fatmagül, ne yaparsan yap, ne söylersen söyle, sana ne kadar hak veren var görünse de inceden inceye hep suçlu olan sensin…ne işin vardı kızım o saatte o tenha yerde…demek ki ‘kendi rızan ile aranıyordun’ .. iyi bir kız olsan evinde otururdun.., tahrik var kızım ağır tahrik var…elbette kendini suçlu hissedeceksin…vahşet yaratan katillerden daha suçlusun sen..şimdi öyle gazetecilerle, kamuoyu ile  falan aklamaya çalışma bu büyük suçunu..


2 yorum:

  1. tecavüze yeltenen, örtbas eden, tecavüze uğrayan kızından utanan, "rızası var" diyen vb. herkes ölsün istiyorum. ölsünler ama kolay yoldan değil, acı çeke çeke... işkence göre göre.. en faşist duygularımla. hatta sabun olsunlar istiyorum!

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin Frau Hitler..ama ben de aynı fikirdeyim..suçların en kirli en acımasız olanı bence, cezası da öyle olmalı ama böyle yaratıklardan yapılan sabunları bile kullanmak istemem ...

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...