30 Ara 2013

Mehmet Ali Şahin sözleri üzerine sormak istediklerim var

"Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkum olmuş. Yargıtay’da ’Cemaatin imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı, bu dosya ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya’ya göndermiş. Hoca efendi, ’Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin’ demiş" dedi.  devamı ...."

(kaynak : Gazeteler ve televizyonlar)


Yukarıdaki haber üzerine, ben sıradan bir vatandaş olarak merak ediyor ve  sormak istiyorum:
1- Yargıtay üyelerinden birisinin Hoca Efendi'ye elindeki bir dosya ile ilgili verilecek karar üzerine danışması suç değil midir?
2- Hoca Efendi'nin ’Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin’ demiş olması bu olayı suç olmaktan çıkartıyor mu? Falanca lehine karar verin demiş olsaydı??? veya demiş olduğu başka dosyalar olup olmadığını bilen var mı? Hoca efendi tarzı başka zat-ı muhteremler de var mı?
3- Yukarıda bahsedilen olay/lar ne zaman gerçekleşmiştir?
4- Yukarıda gerçekleşen olay/ların öğrenilmesinden sonra hangi işlemler yapılmıştır?
5- Neden bu olay ve benzerleri, tüm AKP ileri gelenlerince, bakanların oğullarının gözaltına alınmasından sonra halk ile paylaşılmaya başlanmıştır da öncesinde halk bilgilendirilmemiştir? 
6-  Bakanların oğullarının gözaltı operasyonunu ile bu olayları aynı anda mı öğrenildi?
7-  Madem bütün o yolsuzluklar gerçek değil, hepsi birer iftira, bu insanlar da,  güçlü bir başbakan karşısındaki güçsüz ve fakir bir vatandaş durumunda olmadığına göre, operasyonların önünü kesmek yerine, devam etmesine izin vererek, televizyonda naklen yayınlanacak adil yargılamalar ile bu insanların aklanmaları niye düşünülmüyor? 
8- Bu yapılanma 11 sene boyunca nasıl gözden kaçtı? Bunun sorumluluğu kimlerde? Bu yapının karara bağladığı milyonlarca kişinin dosyaları ne olacak? Kaç yıldır adalet mekanizmasının kararları çetelerin elinde?  hüküm giyen milyonlarca insanın kaç tanesi suçsuz yere hapiste? kaç tane suçlu dışarıda?

Sadece merak ediyorum...  diğer devlet organlarının  durumu nedir?










 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...