12 Eyl 2012

Ak mıydı Kara mıydı? Aklanacak mı? Kararacak mı?

Bugün 12 Eylül...

12 Eylül 1980 tarihinde bir darbe yapıldı. Kenan Evren komutasında bir askeri darbe...
Ülkedeki sağ-sol çatışmalarını bıçak gibi kesen bir darbe...

Ülkenin büyük çoğunluğu ayakta alkışladı...
Kenan Evren'i ikinci Atatürk ilan edildi...hakkında methiyeler düzüldü...
Kenan Evren Cumhurbaşkanı oldu....
Kenan Evren Anayasası, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek oyunu aldı...

Gençler ceza evlerine tıkıldı... anarşistler temizlenmiş oldu...
Gençler gereksiz yere asıldı.... mikroplar temizlenmiş oldu...
Özgürlükler kısıtlandı... huzur gelmiş oldu...

Bir ben ve benim gibiler ağladı....

Bugün 12 Eylül 2012

Kenan Evren nesli vurdum duymaz yaşamaya devam ediyor... huzurlu.... politikadan uzak....Amerkan ve Avrupa gençliğinden daha fazla modayı, müziği ve teknolojiyi takip ediyor...

Atatürk liderliği nedeni ile ortadoğu hesapları karışanlar sinsi çabaları ile,  Atatürk laiklik ilkeleri ile hegomanyalarını kaybedenleri de kollarına takarak,  Kenan Evren döneminden intikam almak isteyenlerin acı ve göz yaşlarını bayrak ederek onları da saflarına çekerek...

Bir gösteriden öteye geçmeyecek olan bir yargılama başlattılar.... Sözüm ona 12 Eylül 1980 yargılanıyor....
Herkes mutluluktan öylesine sarhoş ki.... istedikleri ana her türlü yasaları çıkartanların bu uğurda yasalarda gerekli düzenlemeleri yapmıyor olmaları bile kimsenin umrunda değil...  Aynen Madımak gibi bir yargılama...alkış alıyor...

Bir ben ve benim gibiler yine ağlıyor....

Dar beyinlilerin, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlerin, intikam hırsından kör olanların bu kutsal günü Kutlu Olsun....
Tarih durdukça unutulmasın....çünkü bu gün Türkiye'nin uyuyan prenses edildiği gündür....





9 yorum:

  1. Bazı önemli günleri bize hatırlattığınız için teşekkürler. Bu coğrafya üzerinde oynanan oyunun bir parçası 12 eylül, Evren ya da bir başkası, hiç önemli değil isimler mutlaka bulurlardı bir maşa.
    Bu gün lay lay lom gençlik çiğ çiğ yenecek ilerde birleri tarafından. Benim için hava hoş, onlar için kaygılanıyorum.
    Teşekkürler bize önemli günleri hatırlattığınız için.

    YanıtlaSil
  2. o zamanlar toplumun çoğunluğu için ak tı. şimdi pek bi önemi kalmadı artık.
    göstermelik yargılamaların da pek bi anlamı kalmadı. yargılayacağız diyenlerde aynı zihniyete sahip.
    çoğunluğun zihniyet dünyasına göre şekilleniyor yönetim ve sistem.

    YanıtlaSil
  3. Oniki eylülü bütün yönleriyle yaşadık. Ama bu bir demokrasi oyunuydu.

    YanıtlaSil
  4. Rahmetli babacığım çok sıkı devrimciydi ama 2 arkadaşı kendi arkadaşları tarafından öldürülünce bizim devrimciliğimize de babam darbe yaptı! Köt günlerdir çok kötü günlerdi çocukluğuma denk geldi! Bir nesil telef oldu!

    YanıtlaSil
  5. İster aklansın ister aklanmasın, ister ak ister kara olsun. Üzerinden 32 yıl geçtiği halde hâlâ 12 Eylül yasalarından medet uman, bundan çıkar sağlayan "sivil iktidarlar"! olduğu halde, salt darbeyi yapanın göstermelik olarak yargılanması bize hiçbir şey kazandırmayacaktır. Arkasında sivillerin olmadığı hiçbir darbe hayat bulamaz. O anayasa darbe döneminde yapıldı ama onu da siviller yapmıştı. Baş aktörü de Orhan Aldıkatçı profesörümüzdü. Devrimler ve devrimcilik bitmez. Gençlerimize, besi hayvanlarının toplu ölümünde kullanılan "telef oldular" sözü yakışmıyor. Analar, 12 Eylül olduğunda 'çocuklarımız artık ölmeyecek' diye sevinmişler, sonrasında da kayıp olan ve mezarını bile bulamadıkları çocukları için ağıt yakmışlarıdr. Devrimler ve devrimcilik bitmez. O yılları yaşamayan çocuklarımıza iyi anlatmamız gerek. O gün Evren'e ikinci Atatürk diyenler, anayasaya evet oyu verenler ki, bu oran yüzde 92-93 civarındadır, bugün yargılansın diye bekleyen kişi olmuşlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hektor, telef olmak terimi sadece besi hayvanları için kullanılmaz! Bir nesle yazık edilmiştir, bir nesil boşa harcanmıştır anlamında kullandım! Her kelimenin birden çok anlamı var, sanırım ruh dünyamız neyi anlamak istiyorsa öyle anlıyoruz, bunda da mahsur yok benim için. Zira senin yaşadıkların benim yaşadıklarım farklı! Yanlış anlama lütfen kimseyi yargılamak gibi bir niyetim yok sadece meramımı daha iyi anlatabilmek için yazıyorum bu yorumu.

      Ayrıca başımıza gelen her kötülüğü askere siyasetçiye veya başka mecralara yüklemenin de bir kolaycılık olduğunu düşünüyorum. Siz neler yaşadınız bilemem ama ben o dönemim çocuğu olarak, o günleri iyi biliyorum, evlerin mahallelerin tarandığını unutmadım, babam solcu devrimci, amcam sağcı idi! Ne olacaksın oğlum sen büyüyünce diyenlere "komünist olacağım" derdim çünkü ben komünistliği polis gibi bir şey sanırdım, çocukluk bu ya! Babamın iki arkadaşının ki ikiz Kemal ile Cemal amcanın katledilmiş halleri hala hafızamda onları asker filan öldürmedi arkadaşları canlarına kıydı!Nedeni şuymuş, 1 Mayıs'a katılmadıkları için, ihanet içindelermiş, maalesef! Evlerinin önünde taradılar, ruhları şad olsun! O yüzden babanemim dualarını iyi hatırlarım bizi bu musibetten korudun diye dua etmiştir cuntaya!Buna da maalesef diyorum!!!! Kimse babanem cuntaya dua etti diye ona darbeci muamelesi yapamaz çünkü o iki oğlunu cuntanın kurtardığına inanmıştı, başka bir babane de idam edilen işkence edilen oğulları ya da kızları için o cuntaya lanet okuyabilir, zira o yıllar akıl tutulması vardı, vicdanlar kararmıştı! Bırak solcunun sağcıyı, sağcının solcuyu öldürmesini işte böyle kendi arkadaşlarını bile öldürdüler!

      Sil
  6. Çok kötü günlerdi. iyiki çok gerilerde kaldı...

    YanıtlaSil
  7. Allah bı daha o gunlerı yasatmasın ınsallah.
    bu arada mımledım senı kıtap kulesı mımı okuduğun kıtapları gormek ıstıoooorummmm:) yapmazsan kuserım mektubumu keserım:)

    YanıtlaSil
  8. Bir anda sağ-sol çatışmasını bitiren adam..
    Ölümleri bitiren adam..
    Sokakları temizleyen adam..
    Adam nelerde yapmış!!!
    ee haliyle
    Pek tabiki kahraman olmuştur..
    Önce darbe için şartları olgunlaştır ardından darbe yap..

    İşte o zaman kahraman ilan ediliyorsun!!!

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...