29 Ağu 2012

Nükleer Silahların Test Edilmesiyle Mücadele Uluslararası Günü

The International Day against Nuclear Tests


XX.yyın ikinci yarısında başlayan Nükleer Silahların testlerin çevreye, insanlara ve atmosfere verdiği zararlar inkar edilemeyecek boyutlarda olduğunun belirlenmesi ile, özellikle kontrolsüz ortamlarda yapılan testlere son verilmesi amacı ile 2 Aralık 1999 tarihinde, Birleşmiş Milletler tarafından   29 Ağstos'un Nükleer Silahların Test Edilmesiyle Mücadele Uluslararası Günü olarak kabul edilmiştir.

Birleşmiş Milletlerden bu kararın çıkmasına neden olan raporlar ve gelişmeleri okumak için, Birleşmiş Milletlerin  Nükleer Silahların Test Edilmesiyle Mücadele Uluslararası Günü  sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

  1. bu konunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmeyenler, Chernobyl'in pripyat kasabasına ve 4 numaralı reaktörde olan patlamaya bir göz atsınlar, kısaca tarih "26 Nisan 1986 Cumartesi saat 01:23 ". çok güzelpaylaşım üzerinde zamanında çok araştırma yaptığım ve çok hassas olduğum bir konu. daha fazla bilgi için eğer sakıncası yoksa.

    http://haber.tr.msn.com/ntv/fuku%C5%9Fima-kelebekleri-mutasyona-u%C4%9Fratt%C4%B1-2

    çok teşekkür ederim. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç kusuru olur mu... bu tarz konuların olabildiğince çok insan tarafından yazılması ve yayılması doğru olan...

      eğer başkalaının da yazdıkları varsa duyuralım...

      Sil
    2. aslında çok iyi olur , ben bu konuda bilinçlendirme nitelikli ve amaçlı ufak bir blog oluşturmak istiyorum, çok kullanıcılı(yazarlı) bir blog, bu konuda gerçekten duyarlı olan atkadaşlar birşeyler yazmalı bu bloga bu konuda gerekten duyarlı olan atkadaşların, çevresel felaketler ve doğanın korunması üzerine. eğer blogunuzda (bende kendi blogumda açıcam) bana bu konuda yardımcı olabilecek gönüllü arkadaşların katılımını sağlamaya yarayacak geçicide olsa bir başlık açarsanız çok sevinirim.ayrıntıyı gönüllü olacak arkadaşlarla konuşup kararlaştırırız,tekrar çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. iyi olur... ben elimden geleni yaparak olabildiğince çok duyurmaya çalışcağım... inanıyorum diğer arkadaşlarda destek vereceklerdir senin bu fikrine... en kısa zamanda bu blogunun yaşama geçmesi dileğiyle...

      Sil
    4. teşekkür ederim ...

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...