23 Haz 2012

Dünya Dul Kadınlar Günü






Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, milyonlarca dul kadının karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkati çekmek için 23 Haziranı "Dünya Dul Kadınlar Günü" ilan etti. 


BM, üye ülkeler ve sivil toplumdan, 2011'den itibaren 23 Haziranın "Dünya Dul Kadınlar Günü" olarak benimsenmesini istedi. 

Tasarı, Loomba Vakfının yaklaşık 60 milyon dulun kötü koşullarda yaşadığını gösteren raporunun ardından Gabon tarafından hazırlanmıştı. 

Kampanyayı yürüten Gabon devlet başkanının eşi Sylvia Bongo, bir açıklamasında, dünyanın her köşesinde olan dulların birçok ülkede seslerini duyurabilecek imkanı olmadığını söylemişti.



Bizim ülkemiz de bunlardan bir tanesi. Ülkein büyük bir bölümünde halen dul olan kadının eteği kirli ve katmerli kadın sorunları içinde hayatta kalmaya çabalıyorlar.


Bu yıl 2incisi kutlanan Dünya Dul Kadınlar günü kutlu olsun... ve dilerim en kısa zamanda pozitif bile olsa böyle bir ayırıma, böyle bir güne ihtiyaç duyulmaz...






Ayrıca bugün Birleşmiş Milletler Kamu Hizmeti Günü




Birleşmiş Milletler Kamu Hizmet Günü , kamu servislerinin geliştirilmesinde, toplum sorunlarının altının çizilmesinde başarı gösteren  kamu görevlilerini onurlanmak ve gençleri teşvik etmek amacı ile düzenlenmiştir ve başarılı kamu çalışanlarının ödülleri bugün teslim edilir.




2 yorum:

  1. annemın gunuymus sımdı soyledım kutladım:)
    ayırım gıbı bı gun belkıde ama seslerının duyurulması acısından onemlı bence.
    Cunku ulkemız acısındanda dul kadınlar zorluklar yasıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın biricitim...dilerim bir gün gerek kalmaz..

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...