13 May 2012

MiM- Büyüyünce Ne Olmak İsterdin!





Benim bildiğim en genç blogdaşım sevgili Mini'nin Masalları geçen hafta sevgili Biricit ablasıyla aynı anda beni MiMledi.


Ben Pazar günleri mimleri cevaplamak gibi bir uygulamaya gittiğim için tam bir hafta sonra bugün cevaplarını yazıyorum...



MiM konumuz (Büyüyünce) Ne Olmak İsterdin!


1) Ne Olmak İsterdin?




CocaCola olmak isterdim.. İnsanlar hep peşimde koşardı.. Formülümün gizemi onları uğraştırırdı.. ama ben de onlara ferahlık, serinlik, keyif veriridim.. fazla uğraşırlarsa asitimle midelerinden intikam alırdım...Yine de benden vazgeçmezlerdi..
Şaka şaka.. meslek sorulduğunun farkındayım..


Bir oyuncak fabrikasında ürün testlerinden sorumlu olmak isterdim..


2) Asla Yapamam Benden Olmaz Dediğin Meslekler Neler?




Doktor, hemşire, sağlık memuru, hakim, avukat,polis, pazarlamacı, politikacı, tiyatrocu, şarkıcı, müşteri temsilcisi, asker, itfaiye eri, garson, taksi şoförü, kuaför...
.. kısacası sosyal olmayı gerektiren ve karşımda kanlar içerisinde veya acı/üzüntü içerisinde insanlarla muhatap olacağım hiç bir meslek..belki öğretmen olurdum eğer velilerle görüşmem gerekmese...


3) Çocuk mu? Kariyer Mi?



İkisinden de asla vazgeçmem, vazgeçmedim de... ama seçim yapmak mecburiyetim varsa, seçimim  içinde bulunduğum şartlara göre değişecektir..


4) Eşinin hangi mesleği yapmasını isterdin?




Eve en az gelip gideceği meslek ne ise o mesleği... 'fazla samimiyet tez ayrılık getirir' demiş atalarımız, biraz özlemek gerek..  
Bana ne adamın mesleğinden.. adam hangi mesleği yapmak istiyorsa yapsın garibim..  mesleğinin ne olduğu beni ilgilendirmez., ben mesleği ile evlenmiyorum ki.. sadece yasa dışı işler yapıyor olmasın yeter...






Mimlediklerim... Yazmak isteyen her kesi MiMledim....











6 yorum:

  1. benden olsa olsa sodalı ayran olurdu:)
    gecte olsa yanıtladığın ıcın tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alemsin.. sodalı ayranı da çok severim ..:)
      sana yazmıştım pazar günleri cevaplayacağım mimleri diye.. senden öğrendim. çamaşır günü gibi mim günü yapacam diyen sen değilmiydin? ben de bir kere de küçük sözü dinleyeyim dedim.. iyi de ettim galiba.. gençler de akıllı olabiliyormuş.. ama şımarma..:)

      Sil
  2. oyuncak fabrikası ürün testlerinden sorumlu kişi çok hoş:)

    sosyal ortamları sevmiyorsun hımm. öğretmen olunca veli ile görüşmek pek sorun gelmedi bana. idarecinin tutumu önemli mesela bazen bazı şeyleri dayatabiliyorlar senin sevmeyeceğini düşünüyorum:)

    cevapların çok hoşuma gitti eğlenceli olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkkürler eğlendiysen..
      sosyal ortamları seviyorum aslında ama iş hayatında bireylerle muhatap olmayı sevmiyorum çünkü 'hayır' demek zorunda kalmaktan nefret ediyorum, beni yoruyor..

      çocuklarla ilgilenmeyi seviyorum ama ebevyen denilen takımla asla anlaşamıyorum..
      oyuncaklarla oynamaya bayılıyorum.. belki çocuklarla o yüzden anlaşabiliyoruz..

      Sil
  3. oyuncak fabrikası çok iyi fikir gerçekten :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...