10 Mar 2012

hem kızıp hem sevilir mi?

10 Mart 1920 - 10 Mart 2008

İyi ki doğdun...
İyi ki Yeşilçam'a yolun düştü..
İyi ki seni tanıdık...


Bir insana hem çok kızıp hem de çok sevmek mümkün müdür derseniz Kenan Pars (Kirkor Cezveciyan) ile bunu yıllarca yaşadım diyebilirim.. 

Ne çok filmde oynadı.. ne çok değişik tipleme ile peyaz perdede, Yeşilçam tarihinde kendisine unutulmaz bir yer edindi..

Doğum gününde vefat eden sevgili Kenan Pars'ı anmamak olmaz dedim..

Nurlar içerisinde yatsın..




10 yorum:

  1. Kötü adam karakterine olan nefretimi, ambivalansa dönüştüren aktör.

    YanıtlaSil
  2. şimdi anlayabildim senin sırrını??!! şakaydı..!!
    Gerçekten inanırım.. Filmlerinde kötü karaketeri canlandırmasına rağmen sanki bir yanıyla ben aslında kötü değilim diyordu.. Rahmetli Erol Taş'ı da da hatırlattın bana.. Yeşilçam'ın ilk zamanlarında hep kötü rol verilen büyük aktörlerden bir tanesi de oydu.. halktan tepki geldikçe adamcağız çok üzülür ve dermiş 'yahu ben aslıbda iyi bir adamım' diye..

    YanıtlaSil
  3. Kenan Pars'ı seksenli yılların sonunda Kadıköy rıhtımında iş için gittiğim bir ofiste görmüştüm ilk ve son kez. O yıllarda 70'ine merdiven dayamıştı. Bembeyaz saçlar, pespembe yüzü ile o sevecen halini hiç unutmam.
    Erol Taş, aldığı ödül töreninde (ki, sanırım yılanların öcü filmindeki "Haceli" rolü idi) kötü adamlığından dolayı yuhalanıp ıslıklandığında sahneye atılan yabancı maddeler için, "atın, atın" der, "siz bana ekmek atıyorsunuz".

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de gençliğinde de yaşlılığında da güzel adamdı.. ne kadar şanslıymışsın tanımakla..

    erol taş'ın bu olayını okumuştum ben de.. o kadar güzel rol yaptığının ispatı olduğunu ne güzel söylemiş değil mi? onunla ilgili bir tv programında (yazık ki programıon adını hatırlamıyorum) Erol Taş'ın filmlerinde canlandırdığı rolüllerin aksine çok yumuşak kalpli bir insan olduğu vurgulanmıştı.. annem çok şaşırmıştı dinlerken.. olmaz ya yalan söylüyorlar hesabına..

    YanıtlaSil
  5. Hem de çok iyi kalpli bir insandı. Oynadığı kötü adam rolleri üzerine yapışanlardandı. Öğrencilik yıllarımda Cankurtaran'daki kahvesine gider çay içerdik arada bir.

    YanıtlaSil
  6. hiç bilmiyordum cankurtaranda çay ocağı olduğunu.. allah rahmet eylesin ikisine de.. güzel insan olmak ne kadar farklı bir şey değil mi? rol üzerine yapışsa bile güzellik saklanamıyor.. ortaya çıkıyor..

    YanıtlaSil
  7. Adsız10/3/12

    Senin bu hatırlayan/hatırlatan yanın ne güzel;çok seviyorum bu yanını.Bilmediğim, unuttuğum yüzleri, olayları hatırlatıyorsun.
    Nur içinde yatsın.
    senin de yüreğine sağlık güzel insan.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim..bu insanların izleri oldu üstümde/üstümüzde.. bugünkü benliklerimizde onların dokunuşları oldu.. özellikle de sanatçılar..ki ülkemizde sanatçılarımıza gerçek anlamda hiç sahip çıkamadık.. video yu seyrettiysen Kenan Pars da o yüzden kırgındı..
    hiç değilse hatırlayarak vefamızı gösterelim istiyorum...

    YanıtlaSil
  9. Gerçek adını kullanamamış ne yazık ki...! bu da bu ülkenin dramı işte... ne büyük acı...!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşilçam yıldızlarının büyük kısmı kendi isimlerini kullanmadılar, hatta sahne sanatçıları da.
      sahne veya perde isimleri bulurlardı kendilerine hani söylenmesi kolay kulağa güzel hesabına..

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...