17 Oca 2012

İstendi mi Oluyormuş diyebilir miyiz..?


16 Ocak 2012 Habertürk gazetesinden aynen copy paste ettim:


Polisler konvoyu durdurup gelini aldılar!

Bir garip düğün vakası...

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 13 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiğini öğrenen polis ekipleri, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine giden düğün konvoyunu durdurarak gelin ve damadı gözaltına aldı. 

Edinilen bilgiye göre, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 yaşında bir kız çocuğunun evlendirildiği duyumunu alması üzerine harekete geçti. Konu ile ilgili soruşturma başlatan polis, Fevkani Mahallesi'nde ikamet eden H.K. isimli 13 yaşındaki kız çocuğunun, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ikamet eden 18 yaşındaki M.B. ile evlendirildiğini ve 16 Ocak günü de evlenen küçük kızın gelin gideceğini tespit etti. Bugün damat düğün konvoyu ve gelinarabasıyla Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden gelini almak için Nizip'e geldi. Gelini baba evinden alarak Birecikilçesine gitmek isteyen konvoyu durduran polis, gelin arabası içerisindeki gelin ve damadı gözaltına alarakNizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Üzerinde gelinliği ile birlikte Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne getirilen çocuk gelin ifadesinde, M.B ile internette tanıştığını, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi isteğiyle evlendiğini ve asıl yaşının 16 olduğunu iddia etti. 

Emniyette işlemleri tamamlanan çocuk gelin adli makamlara sevkedildi. Adliyede ifadesinin alınmasının ardından çocuk gelin H.K. Savcılık tarafından Nizip Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvasına verildi. Damat ise, Emniyetteki işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...