15 Ara 2011

Aaaa! Şimdi de Rating Şikesi…


Noluyor böyle yaaa…!! Bizi oyalayan, uyuşturan, terapi eden ne varsa içinden ‘şike’ çıkmaya başladı..Olmaz yaa..olmaz böyle şey…Vatandaş olarak itiraz hakkımı kullanmak istiyorum..

Futboldan sonra en fazla işe yarayan bir sürü dizi, program ….ne olceek…???
Okan Bayülgen programları falan mı dolduracak prime time kuşaklarını…Allah yazdıysa bozsun…Kaliteli programlar bizi aşar toplum olarak rahatsız oluruz…

Öyle aklı başında programlara, dizilere tahammülüm yok benim artık…alışmışım bir kere güzel güzel kızları, delidolu yakışıklı erkekleri..evlendirme programlarında görücüye çıkan vatandaşlarımızı seyretmeye, akrabalarımızmış gibi dedikodularını yapmaya, eline sağlık demek yerine pilavın olmamış, çorban hele çok cıvık…muhabbetlerini hayatımızın parçası eden programlara..
Kafamız dağılıyor böyle… bu reyting olayını alt üst ederseniz elimizde ne kalacak??  

Hani anlamaya çalışıyorum…futbol şikesi cezalarında indirimli satışlar yasalaşırsa ..ki öyle görülüyor.. …rayting şikecileri de bu yasalardan yararlanabilecek mi yoksa onlar ayrı ligde olduklarından farklı yasa mı gerekiyor yoksa bu rayting şikecileri  ‘görevi ..güveni…kötüye kullanmak, rüşvet vermek …gibi gibi..gibi..’ gibi..gibi…hani böyle bir sürü şey yazan başka türlü bir ligden mi sayılacaklar…???

Nolursunuz bir bilen bana anlatsın…


Rüşvet verip de maç alanlar ile…
Rüşvet verip de imar alanlar, rüşvet verip de ruhsat alanlar, rüşvet verip de ihale alanlar, rüşvet verip de birinci seçilenler, rüşvet verip de oy alanlar, rüşvet verip de sınıf geçenler, rüşvet verip de diploma alanlar, rüşvet verip de işe girenler, rüşvet verip de rapor alanlar….gibi…gibi…rüşvet verip rayting alanlar gibiler arasında ne fark var???


Rüşvet alıp da maçı verenler ile…
Rüşvet alıp da imar verenler, rüşvet alıp da ruhsat verenler, rüşvet alıp da ihale verenler, rüşvet alıp da birincilik verenler, rüşvet alıp da oy verenler, rüşvet alıp da sınıf geçirenler, rüşvet alıp da diploma verenler, rüşvet alıp da iş verenler, rüşvet alıp da rapor yazanlar…gibi,…gibi…rüşvet alıp rayting verenler gibiler arasında ne fark var???


Neticede hepsi aynı şeyi yapmıyor mu??? Eşitsizlik niye olsun ki??

Birisi deveyle, birisi atla, birisi eşekle, birisi kediyle yükü götürdüğünden midir?? 

Yoksa Pentagon filan hani şifresini kırıp giren heckerlara iş verip doğru yolda kullanıp ödüllendirdiği gibi... bütün şikecileri bulup da ...yok canım..olmaz bunlar çok kalabalık...kaç tane Pentagaon filan lazım...bütçe yetmez bütçe yetse..napcez o kadar çok Pentagon filanı....cezaevlerinde beslemek daha ucuz...aahhh olmadı..onların da maliyetleri toplam şikeci sayısına bakınca acaip rakamlar tutar..neredeyse ülkenin çeyrek nüfusu kafadan içeride...ahah belki de bu yüzden ..dışarıda olmalarının maliyeti içeride olmalarından daha ucuz diye....üff yaaa..sapıttım yine..ne akla hizmet aklımın ermeyeceği şeyleri düşünmeye çalışıyorum ki...?? sadece panik oldum galiba dizilerim ..gündüz programlarım kaldırılmaya başlarsa diye..hani rayting şikesi var diye..ya benimkiler kaldırılırsa...ne yaparım ben..???

Acaba 'rayting şike' yasası diye bir şey var mi? Ne cahilim ya..Soracak ve öğrenecek çoook şey var…çok yorucu çoook…ben hiç bulaşmayayım …

Kıssadan hisse…küçük değil büyük hayal kurup büyük götüreceksin…miiii???  Bir anlatın da anlayayım…benim kafam uyuşmaktan kalın oldu…ince ince uzun uzun..beynimi yıkaya yıkaya anlatın ki anlattıklarınızı anlattığınız gibi algılayıp kanıksayayım …bir daha böyle şeyler yaparken de baştan hazırlayın merakım uyanıp rahatsız olmayayım…kimseyi de sorularımla rahatsız etmeyeyim..

Ve..lütfen beni yıllardır toplum bunu istiyor diye diye müptela ettiğiniz programlarımdan da ayrı koymayın..nasıl maçlar devam ediyorsa bunlar da devam etsin…yoksa ayılmaya falan başlarım maazallah…maazallah…Allah yazdıysa bozsun..neme gerek beynimi yormaya başlayayım.. böyle her şey güzel..herşey toz pembe…Ah Barış ağbim neredesin bir Gülpembe ne iyi gider şimdi…ben gidiyorum dinlemeye gülpembeyi…..Belki dönüşümde bunlar da adam öldürmediğinden bir de rayting şikesine indirim yasası daha hazırlanmış köşke gitmiş olur…kimbilir… 


4 yorum:

  1. hakikaten ah Barış abi ve onun gibiler şimdi neredeler...

    şikeler çıksın ortaya, adalet bulabilecekse bulsun yolunu fakat-en az 30 yıldır bünyesi belirli bir seviyeye alışmış kitlenin düzelebilmesi için daha çok yol gitmek şart....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Kültür seviyesinin belirlenmesindeki ölçütlerden biri de mizah yeteneğidir. Toplumsal sorunlarımızı akıcı dille, mizahı fazla öne çıkarmadan sergilemeniz takdire değer.
    İşaret ettiğiniz sorunlardan kurtulmamız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, elimden geldiğince deniyorum, her ne kadar sizin elinize su dökemesem de umutluyum bir gün diye..sorunlarımızı da el ele aşabileceğimize inanıyorum, kum taneleri, çakıl taşları biriktire biriktire..

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...