29 Nis 2012

MiM- Dizi Filmler ve Ben..



Yerli - yabancı dizi filmleri yorumlayan, hatta ötesine geçerek, diziler hakkında başka yerlerde birarada bulamayacağımız bir sürü bilgiyi derli toplu bir biçimde bize aktaran Dizimanyaq beni MiMlemiş.. Hatırı büyüktür diyorum kendime ve koşuyorum mekanına neymiş MiM konusu bir göreyim diye.. Ve ne gördüm dersiniz..?


Sevgili Dizi Manyaq beni Mimlemiş çünkü sevgili Biricit onu Mimlemiş...  Biricit bana ' 3 Mim yazdım sadece 1 tanesinde seni MiMledim kızma' derken aslında indirek olarak beni yine Mimlemiş oldu.. Bir çözüm bulup da MiM kollektörlerinde değişiklik için ilgili makamlara bir dilekçe mi versem diye düşünerek devam ediyorum...



Bu MiMin konusu : Diziler konusunda hakkımda 8 şey yazacakmışım...




Konusuna bakınca bu MiMin çıkış kaynağı DiziManyaq olabilirmiş gibi.. hani o başlatmış olsa tam blogunun konusuna göre MiM yapmış olurdu diyorum kendi kendime...


Neyi merak ettim biliyormusunuz? Ben bir MiM başlatsam... sonraki günlerde kendi başlattığım MiM için beni MiMleyen olur mu acep? Bunu deneyeceğim.. Bir MiM konusu bulmalıyım...


Neyse ben yine şu anki konumuza döneyim ve sevgili Dizi Manyaq'a da belirttiğim gibi güzeller güzeli kızının kocamaaaan hatırı için bu MiM cevaplarına geçeyim...

Bi dakkaa... Bir şeyi atlıyordum az daha... DiziManyaq'ın kızı da bir blog başlatıyor.. eminim annesini fersah fersah geçebilecek tek kabiliyet... blog adı da mininin masalları:.....henüz başlamadı ama pek yakında blog dünyasında..

Diziler ve ben konusunda yazabileceğim 8 şey...ne olabilir bir düşüneyim..

1) düşününce farkettim ki benim seyrettiğim diziler üçe ayrılıyor..






a. sevdiğim için seyrettiğim diziler.. (benim dizilerim)


b. mecburiyetten seyrettiğim, daha doğrusu ses sonuna kadar açık olduğundan kulak misafirliğine mecbur kaldığım ve arada bir göz ucuyla baktığım diziler.. (annemin dizileri..)


c. uzun süreli boşta kaldığım ve düşünmekten kaçtığım zamanlarda neredeyse bütün sezonu bir hamlede seyrettiğim diziler. Bunlar da ikiye ayrılır... a) nasıl olup da bugüne kadar seyretmemişim diyerek sonradan benim dizilerim kategorisine yükselttiğim diziler.. b) bir daha seyretmenin aklıma bile gelmeyeceği diziler.
2) TV de seyredilenler sadece annemin dizileridir.. gerisi internet aracılığına başvurmak suretiyle izlenir.. çünkü istediğim zaman istediğim gibi seyredebiliyorum ve o reklamlarla boğuşmuyorum


3) Şu an anlamış bulunuyorum ki ben her bir bölümde bir olayın bütününü anlatan dizileri daha çok seyrediyorum. House, White Collors, Castle, NCIS, CSI, Fairly Legal, Kanıtlar gibi.. ve polisiye türler ağırlıkta..


4) Benim dizilerimin içinde sürekli takip ettiğim ve devamlı bir konuyu izleyen diziler çok değilmiş ama bunları meğer hiç kaçırmadan takip ediyormuşum.. Once Upon A Time, The Killing, Ringer, Switched at Birth, Revenge gibi..

5) benim Türk dizileri izlemeyeceğimi düşünmeyin, Muhteşem Yüzyıl, Lale Devri, Yer Gök Aşk, Suskunlar, İffet, hayat Devam Ediyor, Son, Kanıt, Arka Sokaklar severek seyrettiğim diziler..

6) Yalnız bir konu var.. Yabancı dizileri bir bütün olarak severek seyrediyorum, eğer çekmemişse de seyretmiyorum... Türk dizilerinde ise büyük kısmı ile bazı oyuncuların tipleme başarıları yüzünden seyrediyorum. Mesela benim meşhur Lale Devri dizimi konusu için falan seyretmiyorum.. ama Yeşim karakteri, Zümrüt karakteri ve Necip bey karakterinin bu fimi ayakta tuttuğunu düşünüyorum. Çok iyi oynuyorlar... bence diğer oyuncular karakterleri üstlerine oturtamamışlar. Bana bir zamanların cep fotoromanlarını hatırlatıyorlar. Hani resimler çekilir baloncuklara da replikler yazılırdı... Bu filmde de öyle. Oynamıyorlar resim veriyorlar..replikler balonlara yazılmış gibi kalıyor.. özellikle Toprak, Çınar karakteri tam cep fotoroman suratları.. mimik yok ya.. olayı yaşayan karakterler değil de seyreden karakterler sanki.. diğer dizilerde de öyle bakıyorum... Birkaç karakterin oyuncuları uğruna seyrediyorum.. bu kadar kötü oyuncular ile karşılıklı oynarken bile bu kadar iyi performans sergileyebilmelerini ve diziyi ayakta tutabilmelerini hayranlıkla izliyorum.. Bunlardan ayrı tutabileceğim tek dizi Öyle bir Geçer Zaman ki.. dizisi.. Oyuncuların çok büyük kısmı mükemmel bir performans sergiliyorlar. Bu kadar çok iyi oyuncu bir arda olunca oynayamayanlar bile geliştiler dizi sürdükçe... istemesele bile öğrendiler oynamayı ama dizi uzadıkça senaryo batmaya başladı.. keşke bu noktaya gelmeden bitirselerdi tadı damağımda silinmeseydi..diye düşünüyorum.




7) Dizilerin yayın süreleri çok uzun, bir önceki bölümün de neredeyse tekrarı denebilecek bir özeti de üzerine koyup bir de sayısız reklam arasını üzerine ekleyerek bütün geceyi kaplamasından nefret ediyorum..

8) Ben aslında hiç dizi seyretmiyorum diyerek hava yapmak hayalim.. arada sırada gözüm kayıyor o kadar.. demeye başlayacağım ki havam olsun .. alıştırmalardayım...!!!

Ben kimleri MiMlesem acaba...??  herkesi MiMlesem olmaz mı sanki?

Ben yazmak isteyen herkesi MiMliyorum..






4 yorum:

  1. ben mimlemedim dizimanyaq mimledi :))
    kedi resmi sondaki harıkaymıs:))
    dızıler hakkındakı dusuncelerıne katılıyorum kanıtı bende ızlıyorum gercek yada gerceğe yakın dızıler guzel eskıden lostu ızlerdım ama sacma fınalıyle husrana uğradım.o yuzden yabancı dızılerden soğudum aly mcbealı ızlerdım cok eskıden oda guzeldı sımdı yalan dunya ve muhtesem yuzyıl favorım dığer dızılerıde annemden dolayı ızlıyorum:)sevgıler

    YanıtlaSil
  2. biliyorum
    yukarıda yazdım zaten ama onu da sen mimlemişsin yani ucu yine sende..:)

    benzeşiyoruz yine.. akraba çıkacağız gibi? :)

    YanıtlaSil
  3. bende dizi izlerim hatta bazen abartıyorum:)

    en çokta zorunlu izlediklerim annemin dizileri kısmını sevdim. evde olunca bende yaşıyorum aynı şeyi çünkü:) annem benim izlediklerimi beğenmez ben onunkileri ama ben onunkileri bilirim izlemediğim halde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç sorma.. bazen kaçasım geliyor ama yapamıyorum.. evin neresine gitsen duyuluyor.. ama elbet bizim de günümüz gelir.. bizim çocuklarımız da aynısı şikayet ederler.. gerçi onların avantajı bizim kulaklıklara ve internete alışkın olmamız olacak.. dayarlar kulaklıkları bize...??!!

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...