20 Oca 2012

Bundan böyle stilimi değiştiriyorum..


Blogdaşım Arada Kalanlar ‘ın 'Yaşadık Desene' başlıklı gönderisinde aktardığı bir deneye  göre..önemsiz buldukları konularda yazanlar kilo alırken, kendilerine önemli gelen ve sevdikleri konuları yazanların kilo veriyormuş..

Benim kilo almaya ihtiyacım var çünkü  sıfır  beden modası kalkmak üzereymiş.. ötesinde üzerime uyan kıyafet bulmak bile problem..


Bu durumda, bundan böyle ben önemsiz bulduğum konuları yazmaya başlayacağım..taaaaa kiii şöyle bir etli butlu olana kadar..hem 1 kg et 1000 ayıp örter demez miymiş eskilerimiz..  Bir bakalım ayıplarımızı örtebilecek miyiz…!?!! 

Şimdi benim önemsiz bulduğum konuları bulmam gerek yani.. yani de..,  ben neleri önemsiz bulurum acep?


Yemek yemeyi önemsiz bulurum o yüzden mecbur kalmadıkça aklıma bile gelmez.. hatta açlıktan baygınlık geçirirken grip olduğumu sanıp battaniyelerin altına yerleşirim sonra grip ilacı almak için zorunlu bir şeyler atıştırınca anında grip mrip kalmaz ayağa kalkıveririm.. bir daha olmamasına dikkat edecem deyip yine unuturum yemek yemeyi.. o denli önemsiz benim için.. ama yemek yapmayı severim..özellikle yeni şeyler denemeyi ve soframda oturanları ‘olmuş mu?’ ‘gerçekten beğendin mi?’ sorularıyla bayıltmaya da bayılırım.. ama asla aynı yemekten ikinci kez yapamam çünkü hiç bir yere nasıl yaptığımı yazmadığımdan unutur giderim.. aynısını isteyen olduğunda, aynı yemeği yapmak için her türlü gayretimi göstermeme rağmen,  yepyeni bambaşka bir yemek çıkar ortaya... kafamın durumuna göre ‘bu aynısı sen yanlış hatırlıyorsun’larla kandırmaya gayret ederim sipariş vermiş olanı, veya ‘ bak bu daha güzel n’apcan sen o kötü yemeği’ gibilerine geçiştirmeye çalışırım..

Dolayısıyla bu, yemek yeme ve pişirme konularında da 'yazamam' oluyor…


Başka bir şey bulmalıyım… böcekler olabilir mi?..hani hep deriz ya ‘böcek kadar bile değerin yok’ diye… mesela uğur böceği… olmaz onu seviyorum o yüzden önemsiyorum..hamam böceği..olmaz çünkü çevremde görmek istemediğimden önemsiyorum.. böcek konusu da sarpa sarıyor.. vaz geçtim..

Sokaktan geçen şu adam, karşıda yürüyen şu kadın, aaaa bak orada bir gurup genç … sokaktakileri önemseyecek değilim herhalde..hiç tanımadığım insanlar neticede..onlarla ilgili yazabilirim.. ama onları yazmaya başlayınca hikayeleri de olmaya başlayacak.. çünkü daha dikkatli bakacağım onları yazabilmek için.. gözlerini göreceğim, yüzlerindeki çizgilerde anılarını göreceğim, kıyafetlerinden onlar için neyin önemli olduğunu anlamaya çalışacağım, manikürlerine dikkat edeceğim, adımlarını nasıl attıklarına bakacağım, acelelerini göreceğim, telefonda konuşmalarına şahitlik edeceğim..ve daha bir sürü şeylerini göreceğim…hikayelerini görmeye başladım mı önemli olmaya başlarlar..  Bu konuyu da geçiyorum..

Bulduuummm..futbol..hiç mi hiç önemli değil..anlamam da.. ‘gol’ dışında hiçbir teknik teriminin ne olduğunu bile bilmem.. onca insan niye futbol peşinde koşar ona da aklım ermez.. Ama hiç anlamadığım bir şeyi nasıl yazacam? Yazabilmek için öğrenmeye başlayacağım..öğrendikçe önemli olmaya başlayacak.. belki de fanatikleşeceğim… ıııhhhh..bundan da vaz geçtim..

Ne yazcam ben yahhuuu..ne yazcam..?

Bu sefer buldum.. Kopya insanları yazacağım..onların kişilikleri olmadığından  kendi hikayeleri de yok..
Dolayısıyla onların tanıdıkça benim için önemli olmaları da olası değil… sevmem de olası değil..

Çok şükür sonunda bu önemli sorunumu çözdüm. Hazır olun bundan böyle ‘kopya insancıkları’ yazıp duracağım..yeterince kilo alana kadar..








8 yorum:

  1. ne tatlı bir yazı bu böyle.çok sevdim.görüşürüz.HAa bu arada benim yazılarım özgün alıntılarımıda belirtiyorum hep.beklerim.

    YanıtlaSil
  2. canım sağol..senin yazılarını bilmem mi..sürekli takip ediyorum.. kopyacı insancıklardan kastim bloglardaki kopyalar değildi ama onu da projemin parçası etmeyi düşündüm senin sayende..

    YanıtlaSil
  3. yazmaya başla, onları da önemsemeye başlarsın gibime geliyor :))

    YanıtlaSil
  4. Bu yolları deneyeceğine yemek yeseneeee:D
    nası unutur insan yemek yemeyi inanamıyorum sana ne yesek diye düşünmekten hal oluyorum ben hoş yine de kilo sorunum yok ama olabilir de ileride gelecek vadedebilirim ^^
    yaz ipekböceklerini:D

    YanıtlaSil
  5. ahhh denemedim mi sanıyon...parmağa ip bile bağladım ama o ipn de ne için olduğunu hatırlamadım..:)

    YanıtlaSil
  6. Benim şahsi kanaatim, istediğin her konuda gayet güzel yazarsın...
    Sevmen ya da sevmemenle alakası yok.

    Tıpkı kompozisyon yazılısında olduğu gibi konu başlığı verilmesi yeter...
    Baştan savma da değil, gayet okkalı ve de detaylı yazarsın üstelik.

    Kısa bir sürede emin oldum bundan..
    Seni ve kalemini seviyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler..moral oldun bana.. ben de senin kalemini çok seviyor ve beğeniyorum

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...